Wat een geluk!

Met als achtergrond het onderwijs in combinatie met mijn missie om het welbevinden van kinderen én volwassenen te verbeteren, was begin 2020 de ontdekking van GroepsGeluk – systemisch werk in de klas, voor mij het ontbrekende stukje van de puzzel!

Naast al mijn andere activiteiten is dit wat er nog aanbrak aan mijn aanbod. Ondanks Corona en twee lockdowns waarin de scholen gesloten waren, heb ik dat eerste jaar op diverse basisscholen vele sessies gegeven in de verschillende groepen; van groep 1 tot groep 8. Net als de zeer waardevolle sessies met de leerkrachten zelf, ook zij vormen tenslotte een groep!

Wat is het?

Met GroepsGeluk – systemisch werken in de klas maak je de dynamiek van de groep zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt, heb je een effectieve tool in handen om een fijn pedagogisch klimaat te creëren. In lastige situaties kun je direct de balans herstellen. Zo blijft je groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen.

Voor wie?

Wil je op een eenvoudige manier zien hoe een groep ervoor staat? Of loopt het niet lekker in je klas of team en wil je samen kijken wat er nodig is om de balans te herstellen? GroepsGeluk helpt de leerlingen en de leerkracht te zien wat er onderhuids speelt. Daardoor ontstaat er meer begrip voor elkaar en wordt duidelijk wat er onder bepaald gedrag schuilgaat. GroepsGeluk wordt toegepast in het basis, middelbaar en speciaal onderwijs en wordt ook steeds meer ingezet in teams en/of sportclubs.

Wat kun je verwachten?

  • Rust in je groep
  • Een fijner pedagogisch klimaat
  • Inzicht in (vaak deels) onzichtbare knelpunten; pestgedrag, meidenvenijn, buitensluiting, ruzies, groepsdruk
  • Vriendschappen in beeld
  • Weten wat er achter het gedrag van leerlingen schuilgaat
  • Handvatten om de balans te herstellen

Hoe werkt het?

Met GroepsGeluk -systemisch werken in de klas- maken leerlingen hun interne proces en beleving extern. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. De dynamiek van de groep wordt zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Wanneer je hiermee de dynamiek zichtbaar maakt in je klas of groep, heb je als leerkracht/groepsleider direct handvatten om in lastige situaties snel de balans te herstellen.

Wat kost het?

Informeer naar een passend tarief en aanbod op maat.

Meer weten over GroepsGeluk?

Neem een kijkje op: //groepsgeluk.nl/danny-bras/