Icoon boeken

Materialen en boeken

In de praktijk verkrijgbaar:

Boek 'De gids voor emoties bij kids' door Susan van Asten

De gids over emoties bij kids

Hoe ga je om met een heel boze peuter? Hoe moedig je een bang kind op de juiste manier aan? Hoe zorg je ervoor dat emotionele situaties niet escaleren?

Alle emoties mogen er zijn, maar niet elk gedrag is wenselijk. Kinderen moeten leren om op een goede manier om te gaan met hun gevoelens. De hulp van volwassenen is daarbij heel belangrijk. Aan de hand van de praktische tips uit deze gids zul je beter weten te reageren op de emoties van jouw kind. Dat komt niet alleen ten goede aan de rust in het gezin en de onderlinge band, maar ook aan het zelfvertrouwen van jouw kind.

Auteur: Susan van Asten
ISBN: 9789491687396
Aantal pagina’s: 96
Uitvoering: Soft cover
Formaat: 14 x 11 cm

Prijs: € 9,95

Boek 'De gids over hooggevoelige kids' door Josina Intrabartolo en Leonie Le Doux

De gids over hooggevoelige kids

Is je kind hooggevoelig? Hoe zorg je ervoor dat het zich prettig voelt? Hoe voorkom je overprikkeling? Wat doe je als je kind opziet tegen een feestje? Deze praktische gids geeft antwoord op 80 van dit soort vragen. Geen ingewikkelde `kost`, maar korte, concrete tips en herkenbare voorbeelden. Belangrijkste boodschap: je kind is goed zoals het is. Een ideaal gidsje dat je helpt bij het opvoeden van je (hoogsensitieve) kind. Van deze gids zijn inmidels duizenden exemplaren verkocht.

Auteurs: Josina Intrabartolo en Leonie Le Doux
ISBN: 9789491687044
Aantal pagina’s: 96
Uitvoering: Soft cover
Formaat: 14 x 11 cm

Prijs: € 9,95

Boek 'De gids over hoogbegaafde kids' door Sandra van Bijsterveld

De gids over hoogbegaafde kids

Hoogbegaafde kinderen kunnen origineel, slim, levendig, fantasierijk en diepzinnig zijn. Als ze tenminste goed in hun vel zitten. Want hun gave kent ook schaduwkanten.
Faalangst, piekeren, emotionele uitbarstingen en zich buitengesloten voelen zijn slechts enkele voorbeelden van hindernissen waarmee deze kinderen -en hun ouders- te maken kunnen krijgen.

Deze gids helpt kinderen en ouders bij het leren omgaan met de uitdagingen die hoogbegaafdheid met zich meebrengt. Kort en bondig, praktisch en nuttig. Allemaal met als doel om deze prachtige kinderen de kans te geven om op alle fronten tot bloei te komen.

Auteur: Sandra van Bijsterveld
ISBN: 9789491687020
Aantal pagina’s: 96
Uitvoering: Soft cover
Formaat: 14 x 11 cm

Prijs: € 9,95

Boek 'De gids voor prikkelverwerking bij kids' door Susanne van Snippenberg

De gids over prikkelverwerking bij kids

Hoe zorg je ervoor dat een kind alle prikkels die het op een dag binnenkrijgt, op een goede manier verwerkt? Met welke oefeningen staat je kind letterlijk steviger in het leven? Hoe kun je als ouder daarbij helpen? In deze handzame praktische gids geeft kinderfysiotherapeute Suzanne van Snippenberg 80 tips en oefeningen om kinderen letterlijk en figuurlijk beter in hun vel te laten zitten. Het is toepasbaar voor alle kinderen, maar vooral voor prikkelgevoelige kinderen zoals bijvoorbeeld hooggevoelige, hoogbegaafde kinderen of kinderen met autisme zullen hier baat bij hebben.

Auteur: Suzanne van Snippenberg
ISBN: 9789491687433
Aantal pagina’s: 96
Uitvoering: Soft cover
Formaat: 14 x 11 cm

Prijs: € 9,95

Boek 'De gids over rouwende kids' door Leoniek van der Maarel

De gids over rouwende kids

Het is moeilijk om te zien dat een kind verdriet heeft om het verlies van een dierbare. Je zou het verdriet het liefst wegnemen. Dat kan niet. Maar je kunt het kind wel zo goed mogelijk steunen en begeleiden.

Hoe je dat doet, staat beschreven in deze praktische gids. De 80 heldere tips laten je zien hoe je het best kunt omgaan met (het verdriet van) het kind. Een kort en bondig hulpmiddel voor ouders, leerkrachten en alle anderen die in hun omgeving met rouw te maken hebben.

Auteur: Leoniek van der Maarel
ISBN: 9789491687013
Aantal pagina’s: 96 pagina’s
Uitvoering: Soft cover
Formaat: 14 x 11 cm

Prijs: € 9,95

Boek 'Het hooggevoelige kind met een sterke wil' door Janneke van Olphen

Het hooggevoelige kind met een sterke wil

Wie denkt dat hooggevoelige kinderen vooral rustig, bedachtzaam en teruggetrokken zijn, komt in dertig procent van de gevallen bedrogen uit. De hooggevoelige kinderen met een sterke wil zijn op zoek naar nieuwe belevenissen en avonturen, ook al druist dat vaak in tegen hun gevoelige inborst. Een pittige combinatie, die geregeld leidt tot vurige uitbarstingen bij kinderen en wanhoop bij ouders. Janneke van Olphen geeft ouders en andere opvoeders op zeer toegankelijke wijze inzicht in de innerlijke wereld van deze categorie hooggevoeligen. Met dat inzicht zullen zij beter weten om te gaan met de vurigheid van hun gevoelige kinderen. En dat zal uiteindelijk het hele gezin ten goede komen.

Auteur: Janneke van Olphen
Illustraties: Martine Goudappel
ISBN: 9789491687440
Aantal pagina’s: 128
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 19,95

Boek 'Draakje Vurig' door Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen

Draakje Vurig

Het enthousiaste Draakje Vurig heeft een super-idee. Hij weet precies wat hij wil; varen naar het eiland in het meer! Als het plannetje na al zijn inspanningen toch dreigt te mislukken, wordt meteen duidelijk waarom hij Draakje Vurig heet…

Een prentenboek vol passie en vuur, dat herkenbaar is voor alle enthousiaste, wilskrachtige en toch zo gevoelige heethoofdjes. Dit verhaal op rijm is een feest van herkenning voor alle enthousiaste en wilskrachtige heethoofdjes. Achterin het boek staat een spanningsmeter waarop kinderen kunnen aangeven hoeveel stress zij op dat moment ervaren.

Auteurs: Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen
Illustraties: Martine Goudappel
ISBN: 9789491687327
Leeftijd: 3 t/m 7 jaar
Aantal pagina’s: 32
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 12,95

Boek 'Draakje Vurig op school' door Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen

Draakje Vurig op school

Dit nieuwe avontuur van Draakje is herkenbaar voor alle wilskrachtige, maar tegelijkertijd zo hooggevoelige heethoofdjes. Prachtig geïllustreerd door Martine Goudappel. Voor ouders en leerkrachten is er na het verhaal een heldere uitleg van Janneke van Olphen te vinden. Zij legt uit hoe gevoelige, wilskrachtige kinderen kunnen reageren op schoolsituaties.

Auteurs: Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen
Illustrator: Martine Goudappel
ISBN: 9789491687563
Leeftijd: 3 t/m 7 jaar
Aantal pagina’s: 32
Uitvoering: Hardcover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 12,95

Boek 'Maak kennis met je innerlijke familie' door Arienne Klijn

Maak kennis met je innerlijke familie

Maak kennis met je innerlijke familie
Heb je moeite om eigenschappen van jezelf of anderen te accepteren?
Vind je het lastig om keuzes te maken?
Wil je een liefdevolle relatie maar weet je niet goed hoe?
Kun je moeilijk ontspannen?
Ben je ontevreden over je huidige werk, maar weet je niet wat je moet veranderen?
Zorg je goed voor anderen, maar niet zo goed voor jezelf?

Dan wordt het tijd om kennis te maken met het schildenmodel van je innerlijke familie! Grondlegger van dit model is psychologe Arienne Klijn (1970). Zij heeft de afgelopen jaren velen getraind en gecoacht in het werken hiermee. Het schildenmodel werkt heel eenvoudig: iedereen heeft een innerlijke familie (jongetje, meisje, man, vrouw) in zich en als je goed om kunt gaan met die familie en die van anderen, begrijp (en verander!) je jezelf en anderen veel makkelijker.

Auteur: Arienne Klijn
Illustaties: Arjen Mollinger
ISBN: 9789080964907
Aantal pagina’s: 150
Uitvoering: Soft cover
Formaat: 23 x 23 cm

Prijs: € 17,50

Boek 'Langmuts is een held' door Josina Intrabartolo

Langmuts is een held

‘Langmuts is een held’ is een boek dat door zijn positieve verhaal en kleurige tekeningen elk hooggevoelig kind aanspreekt.

In het verhaal is kabouter Langmuts aanvankelijk een beetje verdrietig. Hij snapt maar niet waarom hij sneller van slag is dan de andere kabouters. Hij schrikt snel van harde geluiden en vindt de TV ook vaak spannend. Zijn vriendjes hebben daar geen last van.

Als zijn vriend Kleine Uil hem heeft uitgelegd dat hij meer en beter ziet, hoort, ruikt en voelt dan de anderen, bedenkt Langmuts iets slims. Al gauw blijkt dat het juist heel handig kan zijn om de wereld zo intens te beleven!

Langmuts is een held – Voor alle kleine helden die zich staande houden in een woelige wereld

Auteur: Josina Intrabartolo
Illustraties: Dinie de Zeeuw
ISBN: 9789491687242
Leeftijd: 3 t/m 7 jaar
Aantal pagina’s: 32
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 12,95

Boek 'Langmuts en het feest' door Josina Intrabartolo

Langmuts en het feest

Langmuts is uitgenodigd voor een feestje. Hij weet niet of hij dat wel leuk vindt. Want hoe gaat zo’n feestje? Wat gebeurt er allemaal? Langmuts vindt het zelfs zo spannend dat hij er eigenlijk niet naar toe wil. Gelukkig heeft zijn vriend Kleine Uil een goed plan…

Hooggevoelige kinderen vinden het vaak (te) spannend om iets nieuws te ondernemen. In dit verhaal vinden ze (h)erkenning. Bovendien is het een mooie manier om een spannende situatie bespreekbaar te maken. Achterin het boek staan tips waar ouders hun voordeel mee kunnen doen om hun kind ‘over een drempel’ te helpen.

Auteur: Josina Intabartolo
Illustraties: Dinie de Zeeuw
ISBN: 9789491687075
Leeftijd: 3 t/m 7 jaar
Aantal pagina’s: 32
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 12,95

Boek 'Langmuts op school' door Josina Intrabartolo

Langmuts op school

Kabouter Langmuts vindt het meestal fijn op school, maar wordt er wel vaak moe. Op een dag komt hij niet meer terug van het buitenspelen. Waar zou Langmuts zijn? Iedereen gaat zoeken, zelfs zijn vriend Kleine Uil. Nadat ze hem uiteindelijk hebben gevonden, bedenkt juf Tara een plan om het op school nog fijner te maken voor Langmuts.

‘Langmuts op school’ is een prima aanleiding om met jonge hoogsensitieve kinderen te praten over hun schoolbeleving. Inclusief tien uitgebreide tips voor ouders en leerkrachten voor een zo plezierig mogelijke schooltijd.

Auteur: Josina Intrabartolo
Illustrator: Dinie de Zeeuw
ISBN: 9789081267243
Leeftijd: 3 t/m 7 jaar
Aantal pagina’s: 32
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 12,95

Boek 'Langmuts en de vakantie' door Josina Intrabartolo

Langmuts en de vakantie

Kabouter Langmuts is blij, want hij gaat op vakantie! Maar als hij het aan Kleine Uil vertelt, wordt hij toch een beetje verdrietig. Want wat moet hij straks allemaal missen op vakantie? Als de twee vriendjes ineens iemand om hulp horen roepen, hebben ze geen tijd meer om erover na te denken. En zo ontmoeten ze iemand die veel verstand heeft van op vakantie gaan…

Op vakantie is (bijna) alles anders dan thuis! In dit nieuwe avontuur van Langmuts vinden zij herkenning en begrip. De tien tips achterin het boek zijn bestemd voor ouders en opvoeders.

Auteur: Josina Intrabartolo
Illustraties: Dinie de Zeeuw
ISBN: 9789491687181
Leeftijd: 3 t/m 7 jaar
Aantal pagina’s: 32
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 12,95

Boek ' Slaapklets' door Michal Janssen

Slaapklets voor kleuters

‘Slaapklets’ voor kleuters is een behulpzaam boek om de dag rustig en gezellig af te sluiten. Met behulp van plaatjes en vragen kunnen ouder en kind samen de dag doornemen. Wat is er allemaal gebeurd en hoe voelde dat? Het biedt ouders de kans in de belevingswereld van hun kleuter te duiken en voor kinderen is het fijn een moment de volle aandacht van mama of papa te ontvangen.

Iedere linkerpagina bevat dezelfde plaatjes: kies één of meer situaties en laat je kind vertellen. ‘Heb je vandaag gedanst? Buiten gespeeld of een werkje gedaan? Werd je daar blij van, of misschien verdrietig of boos?’ De rechterpagina is steeds anders: een kort spelletje, een of twee kletsvragen en een rustige afsluiter, zoals minimassages. Met ‘Slaapklets’ voor kleuters kun je samen kletsen over de dag, even gek doen, ontspannen en je kind lekker instoppen. Ofwel: Qualitytime voor het slapengaan.

Auteur: Michal Janssen
Illustraties: Sabine Wisman
ISBN: 9789082338508
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
Aantal pagina’s: 112
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 15 x 21 cm

Prijs: € 14,95

Boek ' Slaapklets deel 1' door Michal Janssen

Slaapklets deel 1

Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan. Dit boek is een praktisch en leuk hulpmiddel om dat te doen. ‘Slaapklets’ laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

‘Slaapklets’ nodigt uit om de dag te laten bezinken met vragen en opdrachtjes en tips om lekker te slapen. Bovenaan ieder pagina staan vaste vragen: Hoe was je dag? Wat was leuk, wat was stom? Heb je zin in morgen? Onderaan staat op iedere pagina een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen die aanleiding zijn voor een leuk gesprek of een moment van ontspanning voor het slapen gaan.

Auteur: Michal Janssen
Illustraties: Sabine Wisman
ISBN: 9789081477970
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
Aantal pagina’s: 112
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 15 x 21 cm

Prijs: € 14,95

Boek ' Slaapklets deel 2' door Michal Janssen

Slaapklets deel 2

‘Slaapklets’ is een dag- en nachtboek voor kleine en grote mensen. Een boek met vragen en opdrachtjes. Vul voor het slapengaan een pagina in. Schrijf, kies, kruis aan, teken, ontspan, lach, lees. En klets!

Het boek is bedoeld om de dag rustig af te bouwen, zo creëer je een moment van een-op-een aandacht tussen ouder en kind. Bovenaan elke pagina staan vaste onderdelen: Hoeveel sterren geef je de dag? Geef jezelf een complimentje of een tip. Onderaan elke pagina staat een verrassende opdracht.

Auteur: Michal Janssen
Illustraties: Sabine Wisman
ISBN: 9789081989398
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal pagina’s: 112
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 15 x 21 cm

Prijs: € 14,95

Boek 'Relaxklets' door Florien van der Aar en Michal Janssen

Relaxklets

‘Relaxklets’ laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met yoga en mindfulness. Naast 46 yoga-houdingen, in beeld gebracht met heldere fotografie, bevat het boek meditatieoefeningen, massages en spelletjes. Allles is stap-voor-stap beschreven en makkelijk uit te voeren.

De oefeningen in ‘Relaxklets’ zijn voorzien van vragen om samen met je kind verder te kletsen. Bij elke oefening staat de leeftijd vermeld: 2+, 4+, 6+ of 8+. Ook leuk in de klas of de opvang.

Auteurs: Florien van der Aar en Michal Janssen
Grafisch ontwerp: Juliette Verberne
ISBN: 9789081989398
Leeftijd: 2-99+ (geschikt voor het hele gezin)
Aantal pagina’s: 96
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 14,95

Boek 'Vriendenklets' door Michal Janssen

Vriendenklets (blauwe cover)

Wie zijn jouw vrienden en vriendinnen? Waar zijn ze goed in en waar houden ze van? Maar ook: wat vinden ze bijzonder aan jou en wat doen ze graag met je samen? In ‘Vriendenklets’ schrijven jouw vrienden en vriendinnen over zichzelf én over jou. Er zijn twee varianten verkrijgbaar, een met een rode cover (hartjes) en een met een blauwe cover (sterren). Beide boeken hebben dezelfde inhoud, alleen de omslag is anders.

‘Vriendenklets’ heeft een inhoudsopgave waar je de namen noteert van iedereen die in jouw vriendenboek gaat schrijven, een invulpagina voor de eigenaar van het boek en 34 dubbele pagina’s voor alle vrienden en vriendinnen.

Auteur: Michal Janssen
ISBN: 9789082338522
Leeftijd: 4-99+ (geschikt voor het hele gezin)
Aantal pagina’s: 72
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 22 x 22 cm

Prijs: € 12,95

Boek 'Vriendenklets' door Michal Janssen

Vriendenklets (rode cover)

Wie zijn jouw vrienden en vriendinnen? Waar zijn ze goed in en waar houden ze van? Maar ook: wat vinden ze bijzonder aan jou en wat doen ze graag met je samen? In ‘Vriendenklets’ schrijven jouw vrienden en vriendinnen over zichzelf én over jou. Er zijn twee varianten verkrijgbaar, een met een rode cover (hartjes) en een met een blauwe cover (sterren). Beide boeken hebben dezelfde inhoud, alleen de omslag is anders.

‘Vriendenklets’ heeft een inhoudsopgave waar je de namen noteert van iedereen die in jouw vriendenboek gaat schrijven, een invulpagina voor de eigenaar van het boek en 34 dubbele pagina’s voor alle vrienden en vriendinnen.

Auteur: Michal Janssen
ISBN: 9789082338515
Leeftijd: 4-99+ (geschikt voor het hele gezin)
Aantal pagina’s: 72
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 22 x 22 cm

Prijs: € 12,95

Boek 'Ik ben 9' door Bauke Borsboom

Ik ben 9

‘Ik ben 9’, een prachtig boek over de ontwikkelingsfase van de negenjarigen. Een must voor negenjarigen, ouders,leerkrachten en zorgbieders die met negenjarige kinderen werken. Dit prachtige en unieke boek van Bauke Borsboom kan helpen in deze onzekere periode. Alle negenjarigen in dit boek vertellen hun verhaal en laten hun gezicht zien. Een prachtig aanknopingspunt voor gesprekken met jouw negenjarige. Misschien wel een fijne uitnodiging voor het kind om een eigen verhaal te schrijven.
Jeannette Bakker, directeur van de ‘Magie van Kindercoaching’

Auteur: Bauke Borsboom
ISBN: 9789082767803
Leeftijd: 8 t/m 11 jaar
Aantal pagina’s: 108
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 22 x 22 cm

Prijs: € 19,95

Boek 'Ikkes' door Wendie Brauckmann

Ikkes (+ knuffel)

Ikkes is een liefdevol en ontwapenend mannetje dat kinderen en volwassenen inspireert om te voelen in hun lijf en in hun hart. Het is het eerste deel van 5 boeken over onderwerpen als emoties, zelfvertrouwen, delen, inkeer en intuïtie.
In het eerste deel uit de serie prentenboeken, bedoeld voor peuters en kleuters tot ca. 6 jaar, vertelt Ikkes over zichzelf en hoe hij zich voelt in zijn lijfje en zijn hart. De teksten zijn op rijm…
Je krijgt er nog een lieve knuffel van Ikkes zelf bij.

Auteur & illustraties: Wendie Brauckmann
ISBN: 9789081618717
Leeftijd: 2 t/m 6 jaar
Aantal pagina’s: 20
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 21 x 21 cm

Prijs: € 19,95

Smoeltjesschrift

Smoeltjesschrift

Het ‘SmoeltjesSchrift’ is een dagboek, waarin kinderen kunnen invullen hoe hun dag is geweest. Het is vaak heerlijk om op zo’n manier de dag van je ‘af te schrijven’.

Wat het ‘SmoeltjesSchrift’ extra bijzonder maakt, zijn de korte teksten die op bijna elke dagboekpagina zijn te vinden. Ze zijn speciaal bedoeld voor kinderen (en tieners) die een steuntje in de rug kunnen gebruiken vanwege hun gevoeligheid, faalangst, gepieker of onzekerheid. Het ‘SmoeltjesSchrift’ biedt hen herkenning en begrip, uitleg en tips, op luchtige toon en verpakt in een speelse vormgeving.

Want iedereen verdient een smile op zijn gezicht!

Auteur: Josina Intrabartolo
Illustraties: Sonja Kemp
ISBN: 9789491687143
Leeftijd: vanaf ongeveer 7 jaar
Aantal pagina’s: 96 pagina’s
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 14,50

Schoolsmoeltjesschrift

Schoolsmoeltjesschrift

Met het ‘SchoolSmoeltjesSchrift’ daag je kinderen uit om meer te vertellen over hun schooldag. Wat was leuk? Wat kon beter? Zo ontdek je wat ze op school beleven en hoe ze een schooldag ervaren.

Auteur: Josina Intrabartolo
Illustraties: Sonja Kemp
ISBN: 9789491687204
Leeftijd: vanaf ongeveer 7 jaar
Aantal pagina’s: 80
Uitvoering: Soft cover/schrift
Formaat: 29 x 21 cm

Prijs: € 7,50

Boek 'Waar is oma nu' door Josina Intrabartolo en Geralda van Ginkel

Waar is oma nu?

Waar is oma nu?’ is een eenvoudig, kleurrijk en positief kinderboek, dat een ingrijpend thema behandelt: de dood van een grootmoeder.

De lezer volgt het meisje Isa, dat onlangs haar oma heeft verloren en volhardend op zoek gaat naar het antwoord op haar vraag: waar is oma nu? In simpele bewoordingen en met aansprekende illustraties komen allerlei aspecten van de dood aan de orde, zoals de begrafenis, de onsterfelijkheid van de geest én de verschillende denkbeelden die er zijn rondom `het hiernamaals`.

‘Waar is oma nu?’ is geschikt om voor te lezen aan kleuters en jonge kinderen die te maken hebben of krijgen met een sterfgeval in hun omgeving. Ook kan het boek een goede aanleiding zijn om dit thema met kinderen te bespreken. Het boek wordt veelvuldig besteld door uitvaartverzorgers, rouwtherapeuten, hospices en scholen.

Auteur: Josina Intrabartolo
Illustrator: Geralda van Ginkel
ISBN: 9789081267298
Leeftijd: 4 t/m 8 jaar
Aantal pagina’s: 24
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 9,95

Boek 'Waar is opa nu' door Josina Intrabartolo en Geralda van Ginkel

Waar is opa nu?

Waar is opa nu?’ is een eenvoudig, kleurrijk en positief kinderboek, dat een ingrijpend thema behandelt: de dood van een grootvader.

De lezer volgt het meisje Isa, dat onlangs haar opa heeft verloren en volhardend op zoek gaat naar het antwoord op haar vraag: waar is opa nu? In simpele bewoordingen en met aansprekende illustraties komen allerlei aspecten van de dood aan de orde, zoals de begrafenis, de onsterfelijkheid van de geest én de verschillende denkbeelden die er zijn rondom `het hiernamaals`.

‘Waar is opa nu?’ is geschikt om voor te lezen aan kleuters en jonge kinderen die te maken hebben of krijgen met een sterfgeval in hun omgeving. Ook kan het boek een goede aanleiding zijn om dit thema met kinderen te bespreken. Het boek is ook erg geschikt voor uitvaartverzorgers, rouwtherapeuten, hospices en scholen.

Auteur: Josina Intrabartolo
Illustrator: Geralda van Ginkel
ISBN: 9789491687006
Leeftijd: 4 t/m 8 jaar
Aantal pagina’s: 24
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 9,95

Boek 'Fenne en het danskamp' door Josina Intrabartolo

Fenne en het danskamp

Fenne is dol op dansen. Ze vindt het geweldig dat haar dansgroep mag meedoen aan een belangrijke wedstrijd. Maar als ze hoort dat er ook een danskamp aan vastzit, is ze een stuk minder blij. Ze houdt er niet van om ergens anders te slapen. En ook niet van spannende speurtochten, of van de flauwe opmerkingen van die brutale Jasmijn. Gelukkig zullen onverwachte ontmoetingen en verrassende gebeurtenissen het danskamp voor Fenne onvergetelijk maken. Naast het heerlijke leesverhaal, dat herkenbaar zal zijn voor gevoelige kinderen, staat er achterin dit boek een korte uitleg (met tips) over hooggevoeligheid.

Auteur: Josina Intrabartolo
Illustrator: Martine Goudappel
ISBN: 9789491687570
Leeftijd: 10 t/m 12 jaar
Aantal pagina’s: 112
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 24 x 17 cm

Prijs: € 14,50

Boek 'Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk' door Ineke van Essen

Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk

Als iemand van wie je houdt is doodgegaan lijkt het soms of niemand echt begrijpt hoe je je voelt. In dit boek vertellen dertig kinderen over wat zij meemaakten en hoe hun leven verder ging na de dood van hun vader of moeder. Het gaat over verdriet en geluk. Over akelige gedachten en fijne herinneringen. Over houden van en missen. En over je rot voelen en wat dan helpt.

‘Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk’ is echt een boek om af en toe een stukje in te lezen en dan te merken dat je niet de enige bent die zich zo voelt als jij. Iedereen die beter wil begrijpen hoe het is als iemand van wie je houdt sterft, zal het fijn vinden om dit boek te lezen. Maar het is ook gewoon bedoeld voor alle kinderen die nadenken over het leven en de dood. En dat doet toch eigenlijk iedereen wel eens.

Auteur: Ineke van Essen
ISBN: 9789491687501
Aantal pagina’s: 96
Uitvoering: Hard cover
Formaat: 23 x 23 cm

Prijs: € 19,95

Checkpad blauw

Checkpad (blauw)

Maak kennis met de nieuwste uitvinding van Gezinnig: de Checkpad. Een dagplanner voor taakjes in de ochtend en avond. De Checkpad versoepelt het uitvoeren van dagelijkse handelingen en bevordert de zelfstandigheid.

Al aangekleed? Check! Je tanden gepoetst? Check! Je gymtas ingepakt en je haren gekamd? Check! Vanaf nu hoeven ouders niet meer 100 keer te roepen wat er allemaal nog moet gebeuren. De Checkpad laat zien wat er van een kind wordt verwacht. Dat scheelt tijd en stress.

De Checkpad is een fysieke checklist waarop taakjes afgevinkt kunnen worden. In één oogopslag zien kind en ouder welke taakjes nog gedaan moeten worden. Iedere keer als een taakjes is gedaan, draai je het wieltje een halve slag, van gekleurd (moet nog gedaan) naar wit (taak is gedaan). Na de ochtendtaken draai je de hele Checkpad om en staat hij klaar voor de middag/avond.

Inhoud:
1 Checkpad (20 x 7 cm)
54 magneetjes (doorsnede 1,7 cm)
handleiding + legenda

ISBN: 9789082338577
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Formaat: 8 x 23 cm

Prijs: € 24,95

Checkpad rood

Checkpad (rood)

Maak kennis met de nieuwste uitvinding van Gezinnig: de Checkpad. Een dagplanner voor taakjes in de ochtend en avond. De Checkpad versoepelt het uitvoeren van dagelijkse handelingen en bevordert de zelfstandigheid.

Al aangekleed? Check! Je tanden gepoetst? Check! Je gymtas ingepakt en je haren gekamd? Check! Vanaf nu hoeven ouders niet meer 100 keer te roepen wat er allemaal nog moet gebeuren. De Checkpad laat zien wat er van een kind wordt verwacht. Dat scheelt tijd en stress.

De Checkpad is een fysieke checklist waarop taakjes afgevinkt kunnen worden. In één oogopslag zien kind en ouder welke taakjes nog gedaan moeten worden. Iedere keer als een taakjes is gedaan, draai je het wieltje een halve slag, van gekleurd (moet nog gedaan) naar wit (taak is gedaan). Na de ochtendtaken draai je de hele Checkpad om en staat hij klaar voor de middag/avond.

Inhoud:
1 Checkpad (20 x 7 cm)
54 magneetjes (doorsnede 1,7 cm)
handleiding + legenda

ISBN: 9789082338560
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Formaat: 8 x 23 cm

Prijs: € 24,95

Lekker in je vel spel

Lekker in je vel spel

Tekst, beeld en prikkelende vragen helpen gevoelens en emoties bespreekbaar te maken, ze te (h)erkennen en er beter mee om te gaan. Verrassend, hoe je jezelf en elkaar nog beter leert kennen. Je voelt je daardoor zekerder n het helpt je in je relaties met anderen. Kijk, speel, luister en vertel …!

ISBN: 9789081930222
Leeftijd: 8 tot 10 jaar
Aantal spelers: 1 tot 6
Formaat: 9 x 6 cm

Prijs: € 11,95