Icoon trainingen

Trainingen ‘SOS kinderen en emoties’

Tweedaagse training

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Zelf verzorg ik deze training regelmatig op open inschrijving bij Weids op de grens van Haastrecht en Oudewater (tussen Gouda en Woerden). Wil je daar niet op wachten? Deze training kan ook incompany aangeboden worden, bijvoorbeeld voor schoolteams of medewerkers in de kinderopvang en je kunt deze ook online volgen. Daarna kun je een train-de-trainer volgen, waardoor je de mogelijkheid hebt om ook (kant-en-klare) workshops aan ouders aan te bieden.

Voor meer informatie, overige trainingslocaties en aanmelden, klik op onderstaande button.

De tweedaagse training biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Training 'SOS kinderen en emoties_2'
Training 'SOS kinderen en emoties_1'
Training 'SOS kinderen en emoties_3'
Training 'SOS kinderen en emoties_4'

Licentietraining
in samenwerking met WerkendLeren

Met deze licentietraining word jij de interne trainer en kennisdrager op het gebied van kinderen en emoties. Naast de basistraining SOS kinderen en emoties krijg jij concrete handvatten om de deskundigheid van medewerkers te vergroten ten aanzien van kinderen en emoties. Jij wordt hét aanspreekpunt voor medewerkers bij vragen rondom emoties van kinderen en coacht de eigen collega’s in het bieden van emotionele veiligheid. Jouw organisatie ontvangt de licentie SOS kinderen en emoties waarmee voor iedereen zichtbaar en aantoonbaar is dat er aandacht is voor een prettig en veilig sociaal emotioneel klimaat binnen jouw organisatie.

Een training die start met een online gedeelte met vervolgens meerdere live-dagen en die wordt afgerond met online intervisie-momenten. Geschikt voor mensen die een begeleidende rol hebben in het onderwijs of de kinderopvang en binnen de organisatie structureel meer aandacht willen besteden aan emoties. 

Klik op de button van WerkendLeren voor meer informatie, data en locatie.